Bewust Bewegen op de Stoel

Voor jong en oud, mobiel en minder mobiel;
Inspannend en ontspannend

Bewust Bewegen op de Stoel is oorspronkelijk voortgekomen uit de Mindfulness: het ‘Mindful bewegen’ aangevuld met de lichaamsgerichte psychotherapie en dit gecombineerd met adem en de beste oefeningen uit de yoga die je op een stoel kunt doen en met respect voor je lichaam.

Respect voor je lichaam is precies doen wat jouw lichaam fijn vindt! Jouw lichaam geeft heel precies aan wat het aan kan en wat niet. Door te blijven voelen wat er gebeurt blijf je binnen je grenzen en wordt je lichaam sterker en leniger.

Ademen: Een goede gezondheid gaat samen met een diepe ademhaling: ook hier werken we aan: iedere keer als we een inspanning leveren, ademen we in; als we in de beweging weer gaan ontspannen, laten we de adem los. Zo helpen we de longen zich helemaal te vullen en ook helemaal te ledigen, zodat ze schoon worden.

 Op basis van ontspanning. Weet je wel, die yogi’s die heel erg lenig zijn? Hun geheim is, dat zij alle bewegingen ontspannen uitvoeren, zonder druk of de wil om grenzen over te gaan. Het resultaat is, dat als je ontspant, de spieren lang blijven. Op deze manier trainen we niet alleen de spieren, maar ook de pezen en kapsels die uiteindelijk de lengte- en dus de lenigheid van de spier bepalen.

Geconcentreerd bezig zijn met zichzelf is er geen tijd om te piekeren, te tobben of te stressen: geen tijd voor angst en vrees! Jij volgt je lichaam en ademt. Noem het maar een vakantie van je hoofd…

Kortom Bewust Bewegen op de Stoel is leuk, gezond en ontspannend Als je een keer mee wilt doen om uit te proberen of dit wat voor je is? Neem dan contact op voor een proefles; dan stuur ik de link van de proefles via het interactieve programma Zoom op internet

  • 1 uur je zinnen verzetten, 
  • Bewegen vanuit ontspanning
  • Voor jong en oud
  • Voor mobiele en minder mobiele mensen
  • Vakantie van je hoofd
  • Met respect voor het lichaam