Lichaamsgeorïenteerde (psycho)therapie

Wat heb jij nodig om voluit te leven?
en dus gelukkig te zijn

Bijna iedereen heeft wel eens momenten waarop je merkt dat je zo niet verder wilt; waarop je voelt, dat het leven veel meer in zich heeft, dan dat jij nu (be)leeft.

Mogelijk dat je al een tijd niet lekker in je vel zit; geplaagd wordt door pijn(tjes), depressieve- of (chronische) vermoeidheidsklachten, hoofdpijn of moeilijkheden en stress ervaart op je werk, in je gezin of in je relatie. Je komt niet echt uit de verf: niet echt tot je recht. Dat is het moment, dat jij de stap onderneemt om iets te veranderen: maar wat?

Lichaamsgeoriënteerde psychotherapie

De lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie is een ervaringsgerichte en openleggende therapie.
Ervaringen doen we continu op: veel ervaringen zijn we vergeten, maar laten hun sporen wel na. Het onbewuste vergeet nooit. Zodra het onbewuste iets herkend van een fijne of nare ervaring (die jij dus allang vergeten bent) reageert het onbewuste door je lichaam aan te sturen (hormonen) waardoor je spanning, boosheid, verdriet of angst voelt.. Om dat je gevoelens zo echt lijken, vraag je je veelal niet meer af, waarom je zo gereageerd hebt!
Veelal weten we wel wat er aan schort en willen we het anders. Het zou het kunnen zijn dat er ook in jouw iets geblokkeerd is; niet mee gegroeid is naar gezonde volwassenheid en waar je hinder van ondervind.. Waar hoofd (rede) en hart (gevoel) en buik (kracht) op een lijn staan ontstaat kracht, gratie en vrijheid.

Wat je kunt verwachten

 We gaan met elkaar in gesprek: jij vertelt en ik luister. Zo nu en dan zal ik wat vragen stellen om je beter te leren kennen en te doorgronden wat er in je leeft. De focus ligt meer in waar jij naar toe wilt dan wat je problemen zijn. Wie zou jij zijn zonder….; hoe zou je staan als je …; soms nodig ik je uit om een tijdlijn te lopen om de beperkende gebeurtenissen letterlijk en figuurlijk een plek te geven in je leven; of om liggend op  een matras de tijd te nemen om jezelf te voelen en je adem te volgen. Door je lichaam aan te raken (als je daarmee akkoord gaat) kun jij je bewust worden van je adem en de gevoelens in je lichaam. Opeens zou je kunnen opmerken, dat je adem hoog zit of dat je de spieren je nek continu aanspant. Dat is wat het lichaam je verteld. Stap voor stap nodigen we deze plekken uit om te vertellen wat daar gebeurt; totdat ze gaan ontspannen en kunnen verzachten. Openheid, oprechtheid en eenvoud zijn de belangrijkste instrumenten waar ik mee werk.. 

Resultaten

  • Je komt thuis bij jezelf, je leert je grenzen kennen; te respecteren en hier voor te staan.
  • Meer energie, meer vertrouwen in jezelf en de wereld om je heen,
  • geen vage (stress-gerelateerde) klachten meer zoals  hyperventilatie, hartkloppingen, slapeloosheid
  • meer expressie en plezier
  • vervulling, reëel zelfbeeld,
  • je wordt niet meer geplaagd door irreële angsten of onzekerheden
  • Je hebt afgerekend met oude pijn

Zo word je steeds meer jezelf, steeds sterker tot jij jouw leven leidt; autonoom en uniek; zoals jouw leven bedoeld is. Juist omdat deze therapie ervaringsgericht is, hoeft niemand je iets te vertellen; jouw eigen ervaring wordt je leermeester en wijst jou de weg naar wat goed is voor jou.

Raadpleeg voor vergoedingen uw verzekeringsmaatschappij of informeer bij je werkgever*. Locatie: Gouda, Thorbeckelaan 2.

Registertherapeut: RBCZ, TCZ, SBLP (klik op links voor meer informatie) AGB Praktijkcode
Kamer van Koophandel: 24441792;
Algemene voorwaarden klik hier.

*vergoeding werkgever: Werkgevers zijn steeds meer bereid om de therapie te vergoeden.
Je kunt je werkgever vragen of de de kosten voor de sessies te vergoeden. Sinds de invoering van de Wet Verbetering Poortwachter zijn werkgevers namelijk verplicht hun werknemers te beschermen tegen werkstress en hebben er doorgaans ook een budget voor.