Werking

Intelligent en uniek

Het bindweefsel is een zeer intelligent en bijzonder uniek weefsel.
Alle bindweefsel komt voort uit éénzelfde cel, al doet bindweefsel zich op verschillende plaatsen in ons lichaam anders voor.
Het beschermt je organen en biedt je lichaam zijn stevigheid, bepaalt de beweeglijkheid van je lichaam en geeft je lichaam zijn unieke vorm.
In het donker zie je iemand lopen; je herkent deze persoon aan zijn bewegingen en postuur. Dát is het bijzondere aan bindweefsel.

Intelligent

Het bindweefsel is uniek en weerspiegelt ook jouw uniciteit. Wanneer je last hebt van stress, en je schouders optrekt, zal het bindweefsel deze houding gaan ondersteunen (sympathische zenuwstelsel). Dit betekent, dat de spieren korter gaan worden (dystrofie) en de beweeglijkheid van de hele schoudergordel afneemt.
Het is niet mogelijk om de spieren ‘zomaar’ te ontspannen; het is als Ouroboros: bindweefsel houdt deze houding in stand; en deze houding houdt weer de spanning in stand.

Het bindweefsel werkt naast de fysieke ook als een emotionele bescherming. Door de verharding van het bindweefsel, vormt het een beschermende laag over onze spieren en aanhechtingen, wat ons lichaam niet alleen de karakteristieke vorm geeft, maar ook een beschermend pantser biedt.
Alles wat je op onbewust niveau besluit, voert het bindweefsel op fysiek gebied uit.

Lichaamsgeheugen

Zoals wij een geheugen hebben, dat we symbolisch een plek in ons hoofd gegeven hebben, hebben we ook een lichaamsgeheugen. Dit lichaamsgeheugen ligt opgeslagen in alle cellen van ons lichaam en komt in het bindweefsel tot uiting.

Tijdens de massages kunnen dus ook de emotionele spanningen loskomen die in het bindweefsel gevangen bleven. Door het bindweefsel aan te raken, te beroeren (wat best gevoelig kan zijn) is het mijn intentie dat het weefsel weer gaat her-inneren, hoe het in diepste wezen was; het weefsel laat de spanning fysiek los waardoor ook de emotionele spanning vrij komt. Hierdoor kan jij zowel lichamelijk als emotioneel tot ontspanning komen.

Deze massage heeft een integratieperiode van ca 2 weken. Voor deze massage heb je alleen een grote handdoek en een schoon gewassen lichaam nodig.