Persoonlijke Ontwikkeling: de kracht van Communicatie

Hoe zeg ik wat ik denk?
dat ik me gekwetst voel?
Hoe zeg ik dat ik het anders wil
dat ik iets niet wil:
en wat ik wel wil?

En als ik dan wat zeg:
Waarom horen zij mij niet?
waarom geloven ze me niet
Waarom doen ze niet wat ik zeg?
Waarom nemen ze mij niet serieus?

Misschien herken jij wat in de bovenstaande zinnen en herken je de frustratie die het je oplevert als je nog niet kunt of durft te verwoorden wat je eigenlijk zeggen wil; of de frustratie dat je niet serieus genomen wordt of anderen een loopje met je nemen.
Communicatie is een instrument waardoor we onszelf kenbaar maken, wat we nodig hebben, wat we willen; en wat we van anderen verwachten.

Deze training gaat over verbinding maken met anderen;
⭐️ Hoe maak je contact
⭐️ Het effect van je communicatie
⭐️ Hoe je boodschap overkomt bij anderen.
⭐️ Feedback geven en ontvangen
⭐️ Gebruik van verschillende communicatiestijlen
⭐️ Omgaan met kritiek
⭐️ Congruentie
⭐️ Jouw weg om te bereiken wat je wilt
⭐️ Assertiviteit zonder agressie
⭐️ Valideren

⭐️ Nee zeggen als het Nee is

Individuele begeleiding of in kleine groepjes.
Naast het leren van nieuwe vaardigheden, krijg je steeds meer inzicht in wat je gevormd heeft, wie je bent, wat je en wat je wilt. Om deze training te volgen, kun je contact opnemen met je werkgever iz de verscherpte wet Poortwachter waardoor de kosten opgevoerd worden als ontwikkelingskosten

Voor meer informatie kun je contact opnemen